Вибори в Білорусі не були справедливими, – ОБСЄ

Голова місії спостерігачів Бюро з демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ на парламентських виборах у Білорусі Кент Гарстедт заявив, що ці вибори ні в якому разі не були вільними і справедливими.

 
Як повідомляє Радіо Свобода, на прес-конференції в Мінську, де місія представила попередні результати спостереження за виборами, він зазначив, що порушень було так багато, що ці вибори не відповідали міжнародним стандартам вільних і справедливих виборів.
Гарстедт також звернув увагу, що влада Білорусі напередодні виборів дала низку обіцянок щодо прозорості виборчого процесу, але мало зробила для того, щоб виконати їх, і так і не виконала їх до кінця.
Керівник місії додав, що її члени як представники ОБСЄ дають рекомендації, як виправити ситуацію, щоб вибори відповідали міжнародними стандартам. Зокрема, за його словами, необхідні зміни і у виборчому законодавстві, і у практиці щодо реєстрації партій, свободи засобів інформації і політичної діяльності.
«У деяких галузях ми бачимо певний поступ, але це триває дуже довго. Потрібні швидші зміни, щоб рухатися у правильному напрямку», - сказав Гарстедт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: