Україна та КНР зніматимуть кіно

Міністр культури України Євген Нищук провів зустріч з надзвичайним і повноважним послом України у КНР Олегом Дьоміним.

Про це інформує УНІАН.
Як повідомила прес-служба Міністерства культури України, під час розмови були обговорені перспективи співпраці двох країн в рамках культурного співробітництва, а також основні напрямки роботи української делегації в рамках Міжнародного культурного ЕКСПО Шовкового шляху, що цими днями відбувається у м. Дуньхуан.

Зокрема, проведення низки двосторонніх зустрічей з очільниками культурно-гуманітарних відомств - учасників міжнародного форуму.
У розмові були окреслені напрямки культурної співпраці, актуальні як для України, так і КНР – питання подальшої роботи в кіногалузі, залучення усіх зацікавлених з обох сторін до інвестиційних проектів, пожвавлення гастрольних виступів українських музичних та балетних колективів у Китаї.
Обговорили і співпрацю у сфері книговидання, зокрема підготовку та друк книжок китайською мовою. Важливим аспектом є те, що китайська сторона висловлює активний інтерес до української мови та культури, тож книжки, які готують до друку, перекладають з україномовних оригіналів, а не за усталеної практики – з перекладів російською.
Важливим акцентом розмови стало і прагнення створити у КНР українські культурні центри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: