Уряд виділить гроші на дороги

Уряд до кінця року затвердить стратегію розвитку українських доріг та акумулює близько 35-40 млрд грн на наступний рік на будівництво доріг в Україні.

 
Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час огляду стану виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування Черкаської, Кіровоградської та Полтавської областей у вівторок, повідомляє прес-служба уряду.
Прем’єр-міністр повідомив, що цього року уряд виділив на дорожні роботи 19 млрд грн, з них 8,7 млрд - в роботі; наразі на 99% завершено поточний ремонт доріг, пломбування ям.
Говорячи про плани на наступний рік, Гройсман зауважив, що з 2017 року заплановане створення Дорожнього фонду, що передбачатиме децентралізацію доріг: частина ресурсу - на місця, центральні дороги - в державному центральному управлінні. Близько 14 млрд грн надходжень до Дорожнього фонду - від акцизного збору, зазначив прем’єр-міністр.

 
Гройсман також зауважив, що під час будівництва і ремонту доріг планується проводити аналіз хімічного складу, «щоб зрозуміти, що кладуть в українські дороги», і закликав громадськість контролювати якість виконання робіт на дорогах, використання технологій, а також ефективність використання виділених коштів та здійснення закупівель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: