«Мертвим душам» на окупованому Донбасі пенсії не виплачуватимуться, – Геращенко

1426859062_geraschenko2111

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України у підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявляє, що «мертвим душам» на тимчасово окупованому Донбасі пенсії не виплачуватимуться.

 
Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Для української сторони стоїть гостро питання процедури верифікації призначення та відновлення соціальних та пенсійних виплат, так як через відсутність органів державної влади на сході України неможливо отримати доступ до реєстрів. А виплачувати пенсії  «мертвим душам» ми собі дозволити не можемо», - повідомила Геращенко.
Нагадаємо, вчора Геращенко під час робочої сесії четвертого засідання Парламентського комітету Асоціації Україна-Європейський Союз повідомила, що станом на вересень 506 тис. осіб пенсійного віку з окупованих територій, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, отримують пенсії в Україні.
Вона зазначила, що станом на серпень 2014 року на окупованій території були зареєстровані 1 млн 278 тис. пенсіонерів.
Геращенко наголосила, що українська сторона дійсно не може виплачувати пенсії людям з окупованих територій тому, «що там бігають зі зброєю 38 тис. незаконно озброєних людей, там немає українського Пенсійного фонду, там немає українських банків, там немає наших соціальних відділень».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: