Сьогодні ми чуємо багато пустих слів та популізму, – Садовий на відкритті наукового конгресу

img_1685

Сьогодні, 22 вересня, у франковому університеті стартував міжнародний науковий конгрес Іван Франко: «Я єсть пролог». Захід впродовж 2 днів об'єднає франкознавців, які репрезентують різні галузі наукової діяльності. У програмі – цікаві дискусії, доповіді та обговорення.

Сьогодні, 22 вересня, у франковому університеті стартував міжнародний науковий конгрес «Іван Франко: Я єсть пролог». Захід впродовж 2 днів об'єднуватиме франкознавців, які репрезентують різні галузі наукової діяльності. У програмі – цікаві дискусії, доповіді та обговорення.

Зранку, а актовій залі університету, на відкритті конгресу, з вступним словом виступив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Я хочу сьогодні звернутися до вас, мудрих і талановитих людей, не боятися говорити про те, що ви думаєте. Сьогодні ми чуємо багато пустих слів, багато популізму. Ніхто не знає, скільки Бог нам відміряв у житті, і це від нас не залежить. Від нас залежить широта. Адже коли ти стоятимеш на воротах і Святий Петро тебе запитає «А що ти зробив?». Щоб не було соромно і можна було говорити з високо піднятою головою. Я бажаю вам всім добра, любові і миру», – Андрій Садовий.

Також привітав учасників конгресу Директор Інституту Івана Франка НАН України Нахлік Євген:

«У ювілейний рік проводиться чимало заходів різного формату, які осмислюють одну , або кілька галузей багатогранної творчості Івана Франка. Ціль сьогоднішнього заходу – осмислити усю багатолітню діяльність Франка. Вельмишановна громада, відзначаючи ювілей Франка, вирішуємо наступні питання – пізнання інтенсивної культурної діяльності генія, вшанування пам'яті видатного галичанина, піклування про реальну присутність франкової творчості у сучасній культурі. Одні почуваються каменярами, інші – вічними революціонерами, треті – трударями на різних ділянках життя, а найпрацьовитіші претендують на статус українських мойсеїв. Від імені наукового колективу інституту імені Івана Франка вітаю вас із початком роботи міжнародного наукового конгресу та бажаю цікавих та плідних дискусій».

Також директор подякував головному організатору заходу – Львівському національному університетові.

У науковому конгресі візьмуть участь професори, доценти, викладачі, які поділяться своїми науковими розвідками про Івана Франка. До слова, участь також візьмуть франкознавці Наталя та Богдан Тихолоз, перекладач Андрій Содомора, мовознавець Олександра Сербенська та ін. Нагадаємо, що указом Президента 2016 рік вважається роком Івана Франка, у рамках якого на всеукраїнському рівні заплановано ряд заходів, присвячених творчості генія. Читайте більше про політичні симпатії Івана Франка, та про що мріяв геній.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: