Гільзи тернопільської торгової марки «Мельничук» не постачались бойовикам ОРДЛО

Гільзи торгової марки «Мельничук», які виробляє тернопільська фірма, не постачались бойовикам ОРДЛО.

 

Про це інформує УНІАН.

В Службі безпеки зазначили, що дослідження оприлюдненої у ЗМІ фотографії набою, який був використаний терористами для обстрілу позицій українських військових, був виготовлений не промисловим способом і не відповідає стандартним набоям, що виготовляються тернопільською фірмою.

Основний метальний заряд представленого зразка міни містить переоснащену гільзу від мисливського патрона 12-го калібру торгової марки «Мельничук-12», однак на ній встановлений капсуль іншого виробника.
«Не виключено, що таке кустарне переоснащення мін терористи застосовують з метою проведення інформаційної кампанії проти України. Підприємством з 2011 року по даний час виготовлено понад два мільйони некапсульованих гільз, які легально розповсюджувались через спеціалізовані торговельні мережі», - йдеться у повідомленні.

В СБУ зазначили, що гільзи мисливських патронів 12-го калібру з тавром торгової марки «Мельничук-12» до ОРДЛО могли потрапити різними шляхами, як із старих запасів спеціалізованих мисливських магазинів на їхній території, так і завезені у минулі роки мисливцями, які мешкають на тимчасово окупованих територіях.
Нагадаємо, що 25 вересня у програмі «ТСН тиждень» на телеканалі «1+1» було показано сюжет, де бійці в зоні проведення АТО продемонстрували журналістам ворожі міни, оснащені гільзами з мисливських патронів, вироблених у Тернополі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: