Вину Росії у катастрофі «Боїнга» остаточно доведено

Попередні результати роботи Спільної міжнародної групи з розслідування катастрофи «Боїнга» «Малайзійських авіаліній» рейсу МН17 засвідчили безпосередню причетність Росії до знищення літака.

Про це інформує УНІАН.

В МЗС наголошують, що новий і вкрай важливий елемент сьогоднішньої доповіді - інформація про маршрут, яким зброя потрапила з Росії на територію України та була вивезена у зворотному напрямку через контрольовану лише росіянами та їхніми бойовиками ділянку українсько-російського кордону.
«Це ще раз вказує на безпосередню причетність держави-агресора до збиття літака»,- наголосили в МЗС.

У міністерстві зазначили, що оприлюднення попередніх результатів роботи Спільної групи з розслідування катастрофи літака «Малайзійських авіаліній» МН17 поклало край спробам Росії дискредитувати діяльність цієї групи.
«Розслідування щодо конкретних підозрюваних, ланцюга підпорядкованості та передачі команд наразі триває з тим, щоб вже найближчим часом передати справу на розгляд належної судової інстанції», - зазначається у заяві.

В МЗС наголошують на важливості того, що попередні результати кримінального розслідування підтвердили висновки технічного звіту, який було оприлюднено у жовтні минулого року Радою з безпеки на транспорті Королівства Нідерланди, а саме - падіння літака було спричинено вибухом бойової частини, встановленої на ракеті, випущеній зенітно-ракетним комплексом «Бук».
«При цьому у ході кримінального розслідування було розглянуто і відкинуто всі інші можливі версії причини цієї жахливої трагедії», - йдеться у заяві.

Нагадаємо, що літак MH17 був збитий ракетою «Бук», доставленої з Росії на Україну. Запуск відбувся з території поруч з українським селом Первомайськ, яка перебувало в липні 2014 року під контролем самопроголошеної Донецької народної республіки, після чого пускова установка була повернута до Росії.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: