Жодна презумпція правоти за подвійних стандартів у самій поліції не допоможе, – юрист

Злочинці в усі часи і в усіх країнах лаються на поліцейських під час затримання, часто чинять опір, іноді стріляють. Злочинці – це не інтелігенція в піджаку і краватці.

Про це  на своїй сторінці у Фейсбук написала юрист-кримінолог Анна Маляр.

«Від офіційних осіб вже кілька днів лунає, що поліцію ображають, кажуть на поліцейських, що хочуть, брудно лають, не поважають. Треба затулити всім рота і встановити презумпцію правоти поліцейського.

Для всіх, хто не знає специфіку роботи в поліції та офіційних осіб, повідомляю: злочинці в усі часи і в усіх країнах лаються на поліцейських під час затримання, часто чинять опір, іноді стріляють. Злочинці – це не інтелігенція в піджаку і краватці, це специфічний контингент, який часто просто не вміє розмовляти інакше. Неповага до поліцейського з боку злочинця – це один з пунктів «кодексу честі» в злочинному світі. Тому вплинути на культурний рівень злочинців презумпцією правоти просто неможливо», – написала Анна.

А щодо правослухняних громадян, зазначає Анна, то вони і так не ставлять під сумнів повноваження поліцейських. Більше того, правослухняні громадяни завжди ввічливо розмовляють з поліцейськими і не чинять опір.

«А хто ж тоді їх, поліцейських, крім злочинців, не поважає? А ті, хто вже давав поліцейським хабарі і це працювало. Такі люди впевнені, що за гроші вони куплять ваше поліцейське рішення, тому не бачать сенсу вас поважати. І жодна презумпція правоти за таких подвійних стандартів у самій поліції не допоможе», – написала Анна.

Як писала ІА Дивись.info, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Україні потрібно запроваджувати презумпцію правоти поліцейських після того, як у Дніпрі порушник застрелив двох патрульних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: