В Україні хочуть запровадити систему, яка вирішить проблему зі сміттям

1403098567

В Україні найближчим часом може запрацювати система, яка вирішить проблему зі сміттям, оскільки передбачає мінімалізувати відходи та витягнути максимальну користь від переробки побутових відходів.

Про це сьогодні розповів директор фонду Е5Р – Східноєвропейського партнерства у сфері енергоефективності та екології Андерс Лунд на засіданні підкомітету ПАРЄ у Львові, передає кореспондент ІА Дивись.info

«Ми будемо дізнаватися, що робиться у світі, які існують підходи до вирішення проблеми зі сміттям. Та як спільно з членами Європи виходити з ситуації. Це і буде предметом сьогоднішнього обговорення. Сміттєзвалище – не проблема сама в собі, потрібно дивитися на це у комплексі: від утворення сміття до його утилізації. Це є принцип європейського законодавства. Як автор 4 законопроектів, я планую цей принцип запровадити в Україні. Це принцип неутворення сміття, тобто запровадження системи, яка буде максимально мінімалізувати його, друге – відібрати те, що можна переробити, третє – витягнути максимальну користь у вигляді теплової, або електричної енергії. Такі принципи вже існують на рівні Європейського союзу», – розповів Андерс Лунд.

Також на засідання ПАРЄ завітав міський голова Андрій Садовий, утім, довго не затримався, адже поспішав на сесію міської ради. Журналісти ІА Дивись повідомили, що міський голова на сесію також не явився.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: