Гасили і не догасили: на териконі біля Соснівки зафіксували 20 вогнищ горіння

14449851_1269025026475395_2139277672325529045_n

Понад два десятки вогнищ горіння на териконі ПАТ «Львівська вугільна компанія» зафіксував народний депутат Олег Мусій.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«Не перестаю дивуватися чиновникам і деяким народним депутатам, які тиждень розказують небилиці про відсутність проблеми з горінням терикону, навіщо ви вводите в оману людей? Мало того, що ви не поважаєте людей, які продовжують труїтися димом з терикону, а ще й дозволяєте собі брехати Прем'єр-міністру про незначну, майже мікроскопічну проблему на териконі, яка вже давно під повним контролем голови РДА Пелиха, голови ОДА Синютки, декількох міністрів та віце-прем'єрів і т.п. Написане і сказане про НЕ НАДЗВИЧАЙНУ ситуацію не відповідає дійсності! На териконі продовжується горіння породи і ситуація залишається небезпечною для навколишніх сіл, міст і людей. Нормально дихати біля нього майже неможливо! 28 вересня особисто нарахував і сфотографував більше 20  вогнищ горіння. І це по всій довжині терикону понад 2 кілометри», – написав Олег Мусій.

Депутат повідомив, що біля терикону була лише одна пожежна машина та й то нічого не гасила, бо не мала чим.

«На відміну від показухи, яку влаштували в присутності першого віце-прем'єра Кубіва, під час його візиту тиждень тому голова РДА Пелих разом з головою ОДА Синюткою та окремими народними депутатами, з п’ятьма пожежними машинами та з показовим гасінням з брандспойтів прямо з 8-ої ранку, сьогодні була тільки 1 (одна) пожежна машина, яка простояла цілий день без води і нічого не гасила. А круглу суму державних грошей чиновники за сьогодні, напевно, як завжди, успішно на гасінні терикону списали», – написав пан Олег.

Нагадаємо, 17 вересня, у суботу, розбиратися із ситуацією з териконом, який тліє понад рік прибув особисто перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів. Цього дня показово біля породного відвалу працювало аж п’ять пожежних автомобілів. Відтак високопоставлений чиновник не побачив нічого страшного у тому, що вже рік Червоноградське спецуправління з гасіння та рекультивації териконів не може приборкати вогонь. Детальніше про візит Кубіва можна прочитати тут.

Згідно із оприлюдненими нардепом Олегом Мусієм даними, ситуація із териконом більш ніж загрозлива. Медики фіксують підвищений рівень захворювання, зокрема дихальної системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: