Уряд розраховує, що бюджет на 2017 рік буде ухвалений до 1 грудня

Уряд України розраховує, що державний бюджет на 2017 рік буде ухвалений, як і вимагає законодавство, до 1 грудня поточного року, і в новий рік Україна увійде в плановому порядку.

 

Про це сказав Володимир Гройсман сьогодні під час робочого візиту у Львівській області.

«Ми розраховуємо, що до 1 грудня, як і належить за законом, закон про Державний бюджет на 2017 рік буде ухвалений. Ми повинні планово увійти в новий бюджетний рік», - цитує прес-служба Гройсмана.

Він також підкреслив, що веде переговори з парламентаріями для того, щоб ухвалити «не популістський», а реальний бюджет.
«Ми розраховуємо, що парламент вчасно розгляне всі пропозиції», - зазначив глава уряду і закликав парламент до конструктивної роботи, щоб запропонований урядом бюджет був бюджетом розвитку і соціальної справедливості.
«Уряд подав до парламенту збалансований, реалістичний, чесний проект бюджету, з чітко визначеними сімома пріоритетами. Серед них: сфера національної безпеки і оборони, масштабне будівництво доріг, на що планується інвестувати від 35 до 40 млрд грн, аграрний сектор, де на підтримку малих і середніх фермерських господарств виділяється 5,5 млрд грн. Також передбачено ряд регіональних програм», - сказав Гройсман.

Він також нагадав, що у сфері масштабної енергомодернізації передбачається виділити 3,8 млрд грн для того, щоб допомогти місцевим органам влади в реалізації енергопроектів; заплановано збільшення заробітних плат вчителів майже на 30% і лікарів - майже на 20%. «З 1 грудня цього року уряд збільшує соціальні стандарти на 10%. У наступному році також передбачено їх зростання на 10%», - зазначив Гройсман.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: