Обласна комісія не винесла рішення по свинокомплексу у Дулібах

yug_226_052
Фото ілюстративне

30 вересня комісія від Львівської області завершила перевірку скандального свинокомплексу «Лемберг-Агро» у Дулібах. Порушень спеціалісти не виявили, бо підприємство не працювало.

Фахова обласна комісія у складі Держпродспоживслужби, санепідемстанції, екологічної інспекції та інших завершила перевірку роботи свинокомплексу «Лемберг-Агро» у с. Дуліби Львівської області. Наразі ніяких порушень у роботі підприємства спеціалісти не виявили, бо… воно не працювало.

«Ми не виявили ніяких порушень у роботі «Лемберг-Агро», бо підприємство не працює. Якби ми дозволили собі винести якесь рішення, то перевищили б повноваження комісії, — запевняє начальник Держекоінспекції Львівщини Микола Маланич. — Для того, щоби було порушення, ми мусимо бачити, що там щось є. Якби свині були, тоді би виникли питання, де воду взяли і т.д. А там лишень складське приміщення».

Відтак, повторна перевірка свинокомплексу запланована на 6 жовтня. Микола Маланич висловив припущення, що саме цього дня свинокомплекс розпочне свою роботу. Чому? «Бо підприємство має розвиватися, а не простоювати», — додав посадовець. Інших пояснень ІА Дивись.info не отримала.

До слова, мешканці села і досі не знають про те, яке рішення винесла комісія, а також про наступну її перевірку.

Нагадаємо, ТзОВ «Лемберг-Арго» хоче відкрити у Дулібах свинокомплекс. Однак місцеві мешканці проти такого сусідства, оскільки подібна свиноферма є у сусідньому селі Ліщин, де люди потерпають через сморід і отруйні аміачні відходи.

Ганна БЕЛОВОЛЬЧЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: