Львів’яни більше переймаються грошовими питаннями, аніж медичними, — адвокат

232ef1e796f294c6be4a956b739a5cd7

За місяць роботи Бюро правової допомоги на Львівщині, лише 15 львів’ян звернулися зі скаргами по медичних питаннях. Такі підсумки роботи Бюро 5 жовтня навів директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Львівської області Ігор Микитин.

За місяць роботи Бюро правової допомоги на Львівщині, лише 15 львів’ян звернулися зі скаргами по медичних питаннях.

Про це сьогодні, 5 жовтня, під час брифінгу про підсумки роботи Бюро правової допомоги на Львівщині заявив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Микитин, повідомляє ІА Дивись.info.

Соціальне забезпечення, земельні та спадкові питання, сімейне право — допомоги адвокатів у цих сферах львів’яни просять найчастіше у Бюро безплатної вторинної правової допомоги. При цьому, найменша кількість — лише 15 звернень з 1345 — стосуються медичного забезпечення.

Фахівець пов’язує це з тим, що населення все ж частіше подає до суду на ЖЕКи чи намагається вирішити у судовому порядку питання спадку, бо це стосується їх грошей. А от медичні питання відходять, у порівнянні з цими, на другий план.

На думку директора центру, сьогодні в області зростає попит на безоплатну правову допомогу. По-перше, люди так заощаджують кошти, по-друге, вони отримують бажаний результат.

«Бюро працюють тільки місяць, але, завдяки інформуванню, люди знають, що можуть отримати фахову юридичну допомогу безоплатно», — зазначає Ігор Микитин.

За словами директора центру, те, що за послуги адвокатів чи юристів громадяни не мають платити, не означає, що їм не нададуть фахову допомогу.

«Конкурс з відбору фахівців проходив місяць. Усі працівники бюро — люди з вищою освітою. Адвокати ж вже практикуючі. Ми маємо контракти зі 150 адвокатами Львівщини. Люди не мають боятися непрофесіоналізму, бо у наших працівників розмір винагороди залежить від того, як вони працювали над справою та чи виграли її», - наголошує Ігор Микитин.

Важливо зауважити, що Бюро надають вторинну правову допомогу, тобто адвокатів, лише певним категоріям населення: учасникам АТО, переселенцям, членам малозабезпечених сімей, дітям-сиротам тощо. Первинну ж правову допомогу — консультації з юридичних питань — можуть отримати усі громадяни без виключення.

Спеціалісти Бюро також допомагають із заповненням документів на пільги та розповідають, як перевірити себе у реєстрах Міністерства юстиції.

Нагадаємо, бюро правової допомоги на Львівщині почали працювати 1 вересня цього року. Це — структурні підрозділи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. На Львівщині функціонують 24 бюро: Перемишлянське, Пустомитівське, Новоярівське, Яворівське, Городоцьке, Жовківське, Рава-Руське, Бродівське, Кам’янко-Бузьке, Золочівське, Радехівське, Мостиське, Рудківське, Старосамбірське, Турківське, Бориславське, Новороздільське, Трускавецьке, Дрогобицьке, Жидачівське, Миколаївське, Сколівське, Сокальське та Соснівське.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: