У НАТО розкритикували перекидання Росією ракетних комплексів у Калінінградську область

У НАТО різко розкритикували перекидання Росією оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер-М» у Калінінградську область, що межує з Польщею і Литвою.

 

Про це інформує УНІАН.

«Розміщення оснащених ядерними боєголовками ракет на кордоні з країнами, що входять до складу Північноатлантичного альянсу, не сприяє зниженню рівня напруженості», - заявив сьогодні офіційний представник НАТО в інтерв`ю агентству dpa, передає Deutsche Welle.

«Нам необхідне збільшення, а не зниження рівня прозорості та можливості прогнозування військової діяльності, щоб уникнути інцидентів і ризику непорозумінь», - зазначив представник Альянсу.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що пересування «Іскандерів» під Калінінград його уряд розцінює як реакцію Москви на збільшення присутності НАТО в країнах Балтії.
Напередодні Міністерство оборони РФ підтвердило перекидання ОТРК «Іскандер-М» у Калінінградську область. У заяві офіційного представника відомства Ігоря Конашенкова говорилося, що Міноборони раніше неодноразово перекидало «Іскандери» у Калінінградську область, і має намір робити це надалі «у рамках бойової підготовки».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: