В Україні вперше поставлять п'єсу всесвітньо відомої американської письменниці Айн Ренд

В Україні вперше поставлять п'єсу всесвітньо відомої американської письменниці Айн Ренд «Ніч 16 січня».

Літературно-філософська спадщина письменниці Айн Ренд зовсім нещодавно відкрилася для українців романом «Атлант розправив плечі». Згодом, українською мовою, вийшов друком інший її роман - «Джерело». Книжки блискавично розмели з полиць не лише поціновувачі вільного ринку, капіталістичного устрою та філософії об'єктивізму, а й прихильники свободи в усіх її значеннях. Проте, мало кому відомо, що в доробку Айн Ренд є також три п'єси, жодна з яких ще не бачила української сцени.

Молодий колектив «Чесного театру» взявся за роботу над дуже популярною в Америці п'єсою «Ніч 16 січня». Особливість цієї п'єси полягає в її цілковитому інтерактиві, глядачі потрапляють не на виставу, а на судове засідання, на якому головну героїню Карен Андре судять за вбивство екстраординарної особистості, шведського мільйонера Бйорна Фолкнера. Присяжних також обирають з числа глядачів, і в кінці судового засідання вони виносять свій вирок, який стане цілковитою несподіванкою як для акторів, так і для решти свідків судового процесу.

Треба зазначити, що до кожного свого твору Айн Ренд підходила з глибинною філософською увагою і пропонована п'єса не є винятком. Тут, як і в решті творів, письменниця не намагається «сподобатись» читачу, вона провокує, оголює проблему, примушує переоцінити власні вчинки та і в цілому, життя. Шлях, який обирають різні персонажі вистави може бути близьким для багатьох, та провокація полягає в тому, що шляхи ці цілком протилежні і не здатні співіснувати, отже Айн Ренд пропонує нам визначитись, яким шляхом йде кожен з нас і чи не лукавили ми, роблячи вибір.

Вистава проходитиме в Києво-Могилянському театральному центрі «Пасіка»
17 жовтня - громадський перегляд.
19 жовтня - прем'єра.

Адреса: вул. Іллінська, 9

Тривалість вистави - 120 хвилин включно з антрактами.
Квитки за телефоном: 0634529709

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: