В рамках міжнародного форуму Zenko Platform в Карпатах відкриється виставка «Дух часу»

Zenko Foundation представляє новий форум і виставку, що охоплює вітчизняне мистецтво від часів здобуття незалежності до наших днів.

22 жовтня в арт-просторі Zenko Foundation, розташованому на території готельного комплексу «Коруна» (Татарів, Івано-Франківськ а обл.) відкриється виставка «Дух часу». Експозиція триватиме до 22 листопада.

Проект збере понад 30 художників, які представляють три покоління українського сучасного мистецтва: “нову хвилю”, котра сформувалася після розпаду Радянського союзу, авторів покоління “посторанж”, які заявили про себе в середині нульових після першого Майдана, а також представників покоління, котре виникло на арт-сцені кілька років тому і все ще перебуває у стані формування.

«Кожна з представлених робіт у тій чи іншій мірі відображає “дух часу” складної і неоднозначної епохи, а зібрані разом у виставковому просторі Zenko Foundation у “Коруні”, всі вони мають створити цілісний образ українського мистецтва після здобуття незалежності”, - пояснює куратор проекту Олександр Соловйов.

Експозиція будується відповідно до тематичних, жанрових, видових пріоритетів і змін, котрі відбувалися з українським мистецтвом останню чверть століття. Крім живопису, який домінував майже весь час, місце відведене також фотографії, відео, скульптурі, об'єктам і медіа-інсталяція м.

Значну частину робіт для виставки надають українські колекціонери та арт-інституції. “Виставкові проекти Zenko Foundation — це зовсім не обов'язково привід ще раз продемонструвати велику колекцію фонду. Одне із завдань будь-якої арт-фундації — бути своєрідною об'єднавчою силою, яка збирає навколо себе усіх учасників арт-сцени”, - впевнений засновник Zenko Foundation Зенко Афтаназів.

Саме для того, аби об'єднати учасників української арт-сцени, познайомити їх із зарубіжними представниками цієї сфери і дати можливість вітчизняним і зарубіжним колегам подискутувати, Zenko Foundation виступає ініціатором нового форуму Zenko Platform. Проект здійснено у співробітництві з ПредставництвомЄвропейського Союзу в Україні, низкою посольств іноземних держав, культурних центрів країн-членів ЄС та провідних українських культурних інституцій.

Форум відбудеться на території готельного комплексу “Коруна” з 21 по 23 жовтня. Мета культурного форуму — забезпечити європейських кураторів, музейних управлінців, представників міжнародних культурних центрів, які базуються в України, інформацією про сучасні вітчизняні арт-процеси. В програмі форуму — серія круглих столів, дискусій і лекцій за участі провідних українських і зарубіжних спеціалістів у сфері сучасного образотворчого мистецтва. Відкриття виставки “Дух часу” відбудеться в рамках Zenko Platform.

Куратор виставки “Дух часу” — Олександр Соловйов

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: