Винниківським депутатам-хабарникам загрожує 10 років в’язниці

СБУ та Військова прокуратура Львівського гарнізону учора під час отримання хабара затримали трьох депутатів Винниківської міської ради.

СБУ та військова прокуратура Львівського гарнізону учора під час отримання хабара затримали трьох депутатів Винниківської міської ради. Про це повідомив військовий прокурор Львівського гарнізону Владислав Савинець.

За словами прокурора, депутати вимагали у приватного підприємця хабар у розмірі 10 тисяч доларів та однокімнатну квартиру у новобудові у Винниках ціною близько 350 тисяч гривень.

«При цьому спочатку посадовці вимагали 100 тисяч доларів, але потім зрозуміли, що у підприємця таких коштів немає. Під час затримання депутати намагалися створювати перепони для працівників СБУ. Так вони виїхали на дорогу, кілька разів зупинялися і перевіряли чи за ними не стежать. Зрештою вони зупинилися на шляху до Винників, де підприємець передав їм 10 тисяч доларів. Там їх і затримали співробітники СБУ», – розповів прокурор.

Як зазначив Владислав Савинець, документи на квартиру були передані за півгодини до того, як вони отримали гроші.

Спочатку депутати вимагали хабар до засідання сесії Винниківської міської ради. Потім вони змінили своє рішення і вже просили грошову винагороду за свої дії постфактум, тобто після голосування.

Військова прокуратура та СБУ постановили, що за свої дії депутати можуть отримати 10 років позбавлення волі, Конфіскацію майна та три роки не зможуть обіймати певні посади. До яких партій належали депутати, прокурор не уточнив.

Нагадаємо, 17 жовтня військова прокуратура Львівського гарнізону спільно з ГВ БКОЗ Управління СБ України у Львівській області взяли на хабарі заступника голови постійної комісії з питань земельних відносин та охорони навколишнього середовища та архітектури Винниківської міської ради Явного Б.П. та депутатів цієї ради Чорного А.П. та Хому В.В.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: