Майбутнє у спогадах: у Львові проведуть 5 вечорів сторітелінгу

З 31 жовтня до 4 листопада у Львові відбудеться форум сторітелінґу «Майбутнє у спогадах: Львів як вибір».

Протягом п’яти вечорів відбудуться публічні зустрічі з молодими людьми з Польщі, Криму, США та Ізраїлю, для яких життя у Львові є результатом власного вибору. Наприкінці форуму філософи, історики та дослідники студій спробують підбити підсумки у форматі панельної дискусії. Сторітелінґ-фору м відбуватиметься у конференц-залі Центру міської історії (вул. Академіка Богомольця, 6). Початок усіх подій – о 18:30. Забезпечено синхронний переклад на українську та англійську мови. Вхід – вільний!

«Ми часто чуємо історії про повернення до Львова - нерідко це складова життєписів нащадків перших мігрантів, людей, які з тих чи інших причин були змушені покинути рідне місто. У ХХ столітті такий розвиток подій для багатьох львів’ян не був дивиною, а часто навіть – питанням життя і смерті, - кажуть організатори форуму. - Однак під час серії зустрічей “Майбутнє у спогадах” ми хочемо показатий іншу перспективу - попросити пояснити свій вибір тих людей, яких зі Львовом нічого не пов’язувало».

Свою історії розкаже Вікторія Маліцька з Вроцлава, яка досліджує культурну антропологію, налагоджує зв’язки між дослідниками Польщі та України, а також є представницею Національного закладу ім. Оссолінських (Оссолінеум). Вона мешкає у Львові 6 років. Про рішення оселитися в Україні розкаже Ар'є Лисаков з Тель-Авіва, що займається інвестиційною та біржевою діяльністю. Він зробив вибір на користь Львова у 2015-му. Культурний менеджер Халіл Халілов з Криму, що був змушений покинути Сімферополь внаслідок російської анексії, опинився у Львові 2 роки тому. А співачка і громадська діячка Брія Блессінґ з Техасу розкаже про те, чому вона і її родина у 1993 році прилетіли спершу до Луганська, а потім до Львова.

Участь у підсумковій панельній дискусії візьме літературознавчи ня, дослідниця динаміки пам’яті про ХХ століття Ірина Старовойт зі Львова, філософ Руд Мейі з Амстердама та інші. Модеруватиме форум журналіст Володимир Бєглов.

Ініціаторами програми «Майбутнє у спогадах» є благодійний фонд «Friends of Lviv», нещодавно заснований прихильниками Львова в Амстердамі, а також Центр міської історії та Управління культури Львівської міської ради. Партнер – компанія «Symphony Solutions».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: