На Тернопільщині викрито двох телефонних шахраїв

Тернопільські правоохоронці викрили двох телефонних шахраїв, що систематично вимагали гроші у пенсіонерів.

 Тернопільські правоохоронці викрили двох телефонних шахраїв, що систематично вимагали гроші у пенсіонерів, передає УНІАН.

Один із аферистів наразі перебуває в місцях позбавлення волі, інший, раніше судимий, працює в Тернополі таксистом.
Шахраї працювали за спланованою схемою: ув’язнений телефонував до жертв і повідомляв про нібито неприємності з родичами. Його спільник приїжджав до пенсіонерів і забирав гроші. Отримані кошти зловмисники ділили між собою.
Аферисти встигли виманити у жертв кілька десятків тисяч гривень. Так, у 89-річного тернополянина зловмисники виманили 22 тис. грн. Вони зателефонували до чоловіка вночі і розповіли, що його онука затримали за скоєння ДТП, у якому загинула людина. Аби врятувати його від криміналу, необхідно заплатити гроші. Про обман пенсіонер дізнався наступного ранку від онука.

Подібним чином злочинці також виманили 10 тис. грн у 90-річного пенсіонера, 3,5 тис. доларів у 74-річного чоловіка, а також майже 3 тис. євро у жительки Тернополя.
За даними поліції, доведено причетність підозрюваних до дев’яти фактів шахрайства, однак правоохоронці припускають, що їх значно більше.
Вчора, 23 жовтня, правоохоронці затримали 46-річного водія таксі. Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Щодо його спільника, який знаходиться у місцях позбавлення волі, тривають слідчі дії.
Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) ККУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: