Усе виглядає песимістично, – Дворянин про перспективний план Пустомитівського району

Ігнорування інтересів потенційної Щирецької громади у перспективному плані децентралізації Пустомитівського району є показовим для нинішньої Львівської обласної ради, та робить процес реформування місцевого самоврядування у регіоні процесом централізації.

Таку думку в коментарі ІА «Дивись.Info» після засідання профільної комісії ЛОР висловила заступник голови ради Парасковія Дворянин.

[dyvys_blockqoute text="Сьогоднішнє засідання комісії показало, що голосування є достатньо керованим. Тому можна прогнозувати, що на завтрашній сесії Львівської обласної ради проект перспективного плану Пустомитівського району теж пройде. Усе виглядає песимістично." author="Парасковія Дворянин"]

На думку обраниці, та обставина, що комісія навіть не розглянула можливість створення Щирецької громади є показовим. Натомість Дворянин певна, що ситуація може залежати від волі громади міста Щирець: якщо вона оскаржуватиме рішення комісії та потенційне рішення обласної ради, то може домогтися свого.

[dyvys_blockqoute text="Як на мене, представники громади міста Щирець досить аргументовано виступили і навели чимало позицій, що свідчать, що вони готові бути самодостатньою успішною окремою громадою. Я обережно даю будь-які прогнози. Але громади мали б показати своїм обранцям, що таких підходів до майбутнього просто не може бути." author="Парасковія Дворянин"]

Натомість депутати, які підтримали проект перспективного плану Пустомитівського району (у складі Давидівської, Мурованської, Підберізцівської, Пустомитівської та Солонківської громад), вважають, що створення Щирецької громади не є доцільним з економічної точки зору: об'єднання, мовляв, не буде самодостатнім.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: