Завтра у Львові встановлять пам’ятник Антоничу

antonych_b

Завтра біля Львівського цирку в центрі скверу постане пам’ятник видатному поету, прозаїку та літературознавцю Богдану-Ігорю Антоничу, повідомляє прес-служба ЛМР.

Завтра біля Львівського цирку в центрі скверу постане пам’ятник видатному поету, прозаїку та літературознавцю Богдану-Ігорю Антоничу, повідомляє прес-служба ЛМР.

Відзначимо, що будівництво пам’ятника тривало близько 3 місяців. Переможцем тендеру на проведення необхідних робіт стало ТОВ «Теко Лімітед», з яким на початку липня Галицька РА уклала відповідну угоду.

Початок робіт із монтажу скульптури – орієнтовно об 11.00 годиніі.

Нагадаємо, загалом проект щодо реконструкції простору поблизу цирку охоплював 3 складові: площу, передану місту цирком для реалізації проекту, сквер та власне пам’ятник. Так, на благоустрій площі в міському бюджеті було передбачено 1,45 мільйона гривень, на сквер – 1,46 мільйона гривень, та на будівництво пам’ятника й постаменту, оновлення мощення та проведення благоустрою довкола скульптури – близько 2,1 мільйона гривень.

Довідка:

Богдан-Ігор Антонич (5 жовтня 1909, с. Новиця — 6 липня 1937, Львів) — український поет, прозаїк, перекладач, літературознавець.

Через офіційну заборону ширше знаний лише з середини 1960-х; справив значний вплив на сучасну українську поезію; філософська лірика, релігійні, космічні мотиви, відгомін лемківськогофольклору і язичницької символіки; впливи Омара Хайяма, Волта Вітмена; прозові твори; переклади; статті літературно-критичного і теоретико-літературного характерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: