Військовий злочинець із Росії приїздив у гості до поляків

1476976545

Норвезька поліція затримала Яна Петровського – громадянина Росії, якого розшукує Україна за військові злочини, скоєні на Донбасі. Петровський недавно відвідав Варшаву на запрошення польських проросійських націоналістів, на що польська влада ніяк не відреагувала.

Норвезька поліція затримала Яна Петровського – громадянина Росії, якого розшукує Україна за військові злочини, скоєні на Донбасі. Петровський недавно відвідав Варшаву на запрошення польських проросійських націоналістів, на що польська влада ніяк не відреагувала, передає tygodnik powszechny.

Затримання норвезькою поліцією Яна Петровського може стати переломним моментом. Тому що досі бандитів з Донбасу, що вдягаються там у військову форму, затримували лише українці. І що варто підкреслити – теж своїх. Важко сказати, чи затримання Петровського випадково збіглося із «парадом» російського флоту у берегів НАТО. Може, норвежці вирішили, що час дати сигнал?

В будь-якому разі Петровський, який почувався у Норвегії, як удома, арештований - що напевно занепокоїть його однодумців, що охоче відпочивають у скандинавських країнах, відпочиваючи від терористичної діяльності на Донбасі. Позивний «Слов'янин», який Петровський носив на Донбасі - не випадковий, бо він належить до групи російських націоналістів, що дотримуються старослов'янських традицій, в тому числі і язичницьких вірувань. Їхній радикальний расизм та націоналізм в даному випадку спирається на міфічну ідеологію, близьку до пангерманських уявлень Гітлера. Петровського розшукують за злочини, які він вчинив у складі батальйону «Русич», що складається в основному зі скінгедів Петербурга.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: