Львівщиною мандрував Потяг Єднання України

У неділю, 30 жовтня, на Яворівщину завітав колектив національно-патріотичного проекту "Потяг Єднання України "Труханівська Січ" у складі волонтерів, митців, студентів, громадських діячів та військовослужбовців. Про це повідомили у департаменті внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА.

У неділю, 30 жовтня, на Яворівщину завітав колектив національно-патріотичного проекту Потяг Єднання України «Труханівська Січ» у складі волонтерів, митців, студентів, громадських діячів та військовослужбовців.

Про це повідомили у департаменті внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА.

«Патріоти з Донецької і Луганської областей спільно із представниками районної влади та громадськості, вирушили у мандрівку Яворівською землею. Усе задля того, аби суспільство вкотре переконалось, що Україна та її народ – єдині, і разом ми переможемо», - розповіла в.о. директора департаменту Марія Вагіла.

За її словами, точкою відліку мандрівки обрали Яворівський полігон, де проходять вишкіл тисячі українських юнаків. Делегацію зустріли військовослужбовці, котрі розповідали про можливості військової служби за контрактом у Збройних силах України та героїчні вчинки українських воїнів.

Також учасники «Потягу Єднання України «Труханівська Січ-2016» побували на могилі Героя Небесної Сотні, Героя України Романа Варениці. Мати Романа Ганна Іванівна розповіла про свого сина та його службу. А військові капелани відслужили панахиду.

Завітала делегація і у м. Яворів, до пам'ятника Героям Небесної сотні та загиблим учасникам АТО. Там молитвою вшанували загиблих на війні, поклали квіти до пам'ятника та заспівали гімн України. Також голова Яворівської райдержадміністрації Орест Хлян розповів про Яворівський район.

Окрім того, гості побували й на творчому звіті Перемишлянського району, що відбувся у неділю в приміщенні Львівської філармонії. Вони послухали концерт народних колективів цього регіону та ознайомилися з творчістю народних умільців Перемишлянщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: