На сцені Львівської обласної філармонії виступить український рок-гурт

Вперше у супроводі оркестру Lviv Jazz Orchestra на сцені Львівської обласної філармонії український рок-гурт «Лесик Band».

Про це інформує прес-центр Львівської філармонії.

На Михайла, 21 листопада, в день, коли за повір’ями може прийти зима, у філармонії буде тепло за будь-якої погоди.

Вперше у супроводі оркестру Lviv Jazz Orchestra на сцені Львівської обласної філармонії з концертною програмою «Міську, бався, я плачу» виступить легендарний український рок-гурт «Лесик Band». Цей вечір – унікальний шанс пригадати старе й добре, почасти іронічне, почасти несміливе, але справжнє – все те, чим жив український рок на зорі незалежності.

Що таке рок у 90-ті? Це бурхливий ярмарковий настрій, багацько іронії і ще більше сп’яніння від довгоочікуваної свободи. Це час експерименту, вар’ятства, а ще – час зародження справжніх легенд української музики, які струсонули публіку 25 років тому. «Лесик Band» – один з таких гуртів.

Створений музикантом та композитором-піснярем Олександром Дацюком в 1990 р., «Лесик Band» одразу увірвався до слухача зі своєю новизною й став бажаним гостем і в Україні, і у Європі, куди активно запрошувала на гастролі українська діаспора. Вже за перший рік існування колектив побував в Польщі та Німеччині, а також відправився в турне Україною. А пісні «Кошмарний сон», «Рекет», «Весна застою», «Бразілія» та інші хіти «Лесик Band» легко завоювали прихильність публіки. В чому секрет? Безперечно, в таланті учасників, до яких в 1992 приєдналися вже знані професійні музиканти Олександр Хвостов (клавішні) і Ігор Лесько (ударні). А також у вмінні «зловити хвилю» – адже гурт одним із перших зняв табу з тем, яких до того не торкалися, заговорив про буденне з сатирою та щирістю. Він запалив слухачів галицьким колоритом, сипнув до текстів різномовного суржику, що згодом запозичили і «Брати Гадюкіни», і скоро вже звучав на провідних радіостанціях, зі сцен фестивалів та концертних залів.

Більше 25 років існування «Лесик Band» – це 10 студійних альбомів (включно з трилогією вибраного у 2002 році). Це співпраця з «Братами Гадюкіними», «ВВ», «Плачем Єремії», «Кому вниз» та безліччю інших творців нової української музики. Це невичерпний запал до творчої діяльності. Це десятки фестивалів, свят і настрій на забаву. Це пісні, котрі раніше вивчали напам'ять і наспівували так часто, що почали називати їх «народними». Це мелодійний рок, мотиви реггі, блюзу і зовсім трохи ностальгії.

Зараз гурт концертує рідко, тож концерт у Львівській філармонії справді можна назвати «поверненням легенди». Концертна програма «Міську, бався, я плачу» – подарунок для всіх поціновувачів «Лесик Band», можливість пригадати улюблене й оцінити нове у творчості справжньої легенди 90-их. А для тих, хто почує гурт вперше  – відкрити для себе справжній галицький рок з притаманними лише йому батярськими нотами.

Початок: 20:00

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: