Поліція розслідуватиме факт прослуховування співробітників УП, – Деканоїдзе

Поліція розслідуватиме факт прослуховування співробітників видання «Українська правда».

Про це на прес-конференції повідомила голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе, передає Уніан.

Відповідаючи на питання про те, чи відповідає дійсності інформація про розслідування кримінального провадження за фактом «прослуховування» співробітників цього видання, вона сказала:

«Так, є таке провадження. Було відкрите звернення, коли журналісти «Української правди» звернулися до Нацполіції, щоб перевірити всі деталі».
«Є таке провадження, будемо розслідувати і займатися», - сказала Деканоідзе.
Як відомо, 28 жовтня УП опублікувала матеріал з документальними доказами стеження за своїми журналістами та роботою редакції.

«Джерела серед співробітників правоохоронних органів вказують на те, що займалася збором інформації СБУ на прохання Адміністрації президента. Також, за нашими даними, відповідні матеріали отримує голова МВС Арсен Аваков. І стосуються вони не тільки журналістів, а й політиків», – йшлося в статті.
Згодом керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук заявив, що витік інформації про діяльність і розслідування журналістів «Української правди» міг статися не в результаті прослуховування.
Пізніше в департаменті комунікацій Міністерства внутрішніх справ України запевнили, що не ведуть незаконного прослуховування і спостереження за українськими журналістами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: