Агломерація більше політично надумана, ніж має здоровий глузд, - експерт про децентралізацію на Львівщині

Потрібно включити логіку і не гнатися за великими громадами, оцінюючи їх фінансову спроможність з позицій 2015 року.

Про це під час круглого столу «Перспективний план Львівської області» заявив провідний науковий  співробітник Інституту регіональних досліджень імені М. Долішнього НАН України Петро Жук, повідомляє ІА Дивись.info.

Під час круглого столу були обговорені плани Турківського, Дрогобицького, Стрийського, Сокальського, Сколівського та Пустомитівського районів, які планується найближчим часом розглянути на сесії Львівської обласної ради. При цьому експерт виловив низку зауважень до планів.

Читайте також: Ми відриваємо мешканців від влади на космічні відстані, – експерт про децентралізацію на Львівщині

«Конфігурація Стрийського району не витримує жодної критики. Дулібську громаду річка Стрий розрізає на дві частини. Ми пропонували на частині правого берега сформувати громаду і вивести її на місто Стрий. У Дрогобицькому районі величезна Бориславська громада. Ми пропонували створити Підбузьку громаду. Розрахунки показують, що вона матиме  збалансований бюджет. У Пустомитівському районі підтримуємо Щирецьку громаду. Варто було б сформувати об’єднані громади з прилеглих до Львова громад – Зимноводівську чи Оброшинську, Сокільницьку. Пізніше вони б могли визначатися чи йти на агломерацію зі Львовом, яка виношується, хоча вона більше політично надумана ніж має здоровий глузд» - заявив науковець.

За його словами агломерацію можна впроваджувати виходячи з діючих на сьогодні норм, не вносячи зміни у законодавство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: