ВР відмовилася надати право закладам охорони здоров’я брати на роботу священнослужителів

Верховна Рада України не підтримала в першому читанні законопроект № 4987 щодо запровадження душпастирської опіки у сфері охорони здоров’я.

За дане рішення проголосували лише 165 народних депутатів при необхідному мінімумі 226, передає Уніан.

Також ВР не підтримала пропозиції щодо направлення законопроекту до профільного комітету та авторам на доопрацювання, тому законопроект вважається відхиленим.
Представляючи законопроект, голова комітету ВР із питань охорони здоров’я Ольга Богомолець (БПП) наголосила, що цим законопроектом пропонується запровадити термін «душпастирська опіка» – діяльність у закладах охорони здоров’я священнослужителів (капеланів), уповноважених релігійними організаціями.

Вона зазначила, що законопроектом передбачається діяльність священнослужителів, які пройшли спеціальну підготовку та відбір, на волонтерських або громадських засадах. «Тому питання щодо тиску на місцеві бюджети взагалі не стоїть», – додала Богомолець.
Вона повідомила, що зараз проводяться переговори з університетом ім. Т. Шевченка щодо можливості відкриття нового факультету душпастирської опіки для підготовки медичних, військових та тюремних капеланів.

Богомолець також повідомила, що законопроектом пропонується надати право священнослужителям (капеланам) входити до складу комісії з питань біоетики, що діють при закладах охорони здоров’я. «І саме ці комісії будуть також потім співпрацювати з тими координаторами-трансплантологами, які будуть розвивати в Україні систему трансплантації», – сказала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: