Гроші на підвищення мінімальної зарплати в економіці є, – Гройсман

Кошти, що дозволяють виконати рішення уряду про підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн, в економіці є, тому підвищення зарплат не призведе до інфляційних процесів і запуску друкарських верстатів, повідомив прем`єр-міністр України Володимир Гройсман під час виступу у Верховній Раді.

  

Про це інформує Уніан.

«Досить людям жити на копійки. Гроші в економіці є. Чому в українців така низька зарплата? Ми повинні виправити цю ситуацію, і ми її виправимо. Не лякайте людей, не вводьте їх у стан безвиході. Коли ви говорите про те, що сьогодні буде підвищення зарплати, а завтра буде інфляція, – не буде! Ситуація абсолютно контрольована. Досить лякати тим, чого не існує», – сказав Гройсман.

При цьому він нагадав, що разом із підвищенням зарплат уряд працює над створенням справедливої системи пенсійного забезпечення.
Кабмін на своєму засіданні 26 жовтня в рамках фіналізації проекту державного бюджету на 2017 рік запропонував наступного року вдвічі збільшити показник мінімальної зарплати – до 3200 грн замість 1600 грн. Таким чином, уряд має намір зрівняти показники мінімальної зарплати з фактичним, а не нормативним прожитковим мінімумом.

За розрахунками Кабміну, мінімальну заробітну плату в Україні отримують приблизно 3,7 млн осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: