Клінтон і Трамп є найбільш непопулярними кандидатами в президенти США з 1956 року

Гілларі Клінтон від Демократичної партії та Дональд Трамп від Республіканської партії є найбільш непопулярними кандидатами в президенти США з 1956 року.

Про це йдеться в повідомленні на сайті американського інституту дослідження громадської думки Gallup.

Як зазначається в повідомленні, Трамп згідно з результатами досліджень є найбільш несприятливим кандидатом в очах виборців за усю історію проведення опитувань громадської думки під час президентських перегонів. Негативний відсоток несприйняття Трампа складає 61%.
Водночас Клінтон посіла друге місце – її кандидатура не подобається 52% опитаних виборців.

Читайте також: Кому дістанеться Америка або Коли у Вашингтоні розпочнеться American Maidan (інфографіка)

Інститут Ґеллапа проводить подібні дослідження з 1956 року щодо головних кандидатів на посаду президента США від Демократичної та Республіканської партій.
Дослідники зазначили, що Трамп та Клінтон за декілька годин до завершення президентської кампанії перед днем виборів, 8 листопада, мали найгірший результат популярності серед американців, починаючи з 1956 року.

Для порівняння, на минулих президентських виборах у 2012 році кандидатура президента Барака Обами викликала негатив у 37% виборців, водночас підтримку йому висловлювали 62%. У 2012 році кандидатуру від Республіканської партії Мітта Ромні не сприймали 43%, позитивно про нього висловлювалися 55%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: