Штрафи за незаконну рубку лісу можуть збільшити в 10 разів

Державне агентство лісових ресурсів у розробленому ним законопроекті пропонує збільшити максимальні штрафи за незаконну рубку лісу в 10 разів – до 17 тис. грн, тоді як зараз вони становлять від 800 до 1700 грн.

Про це повідомила прес-служба відомства з посиланням на тимчасово виконуючу обов`язки голови Держлісагентства Христину Юшкевич, передає Уніан.

«Ми пропонуємо за незаконну рубку штрафувати на суму від 8,5 тис. грн до 17 тис. грн (зараз від 800 грн до 1700 грн)», – цитує Юшкевич прес-служба.
Також вона зазначила, що буде передбачено кримінальну відповідальність за незаконну рубку з позбавленням свободи на строк до 5 років.

Читайте також: Працівник лісгоспу в Львівській області попався на хабарі

За словами Юшкевич, штрафи за неправильну видачу лісорубних квитків, що призводить до порушення правил під час рубок, пропонується збільшити в 33 рази – до 4,5 тис. грн із 136 грн. Штрафи за порушення прав державної власності на ліси та незаконне використання земель лісового фонду в законопроекті пропонується збільшити до 8,5 тис. грн із 306 грн.

«За підпали лісів і знищення їх вогнем – штраф 12 тис. грн. Якщо це призвело до людських жертв – позбавлення волі до 10 років», – додала Юшкевич.
Також Держлісагентство має намір запровадити штрафи для підприємців, які купили дерева без документів про їх походження. Розмір їх становитиме від 8,5 тис. грн до 17 тис. грн із конфіскацією деревини.

Більше про незаконну вирубку лісу читайте ТУТ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: