У Тернополі презентують гру про радянське минуле «Timeline»

Це унікальна нагода пограти в гру на знання фактів про історію України періоду Радянського Союзу та поспілкуватися з її розробниками Костянтином Загорульком,  Лілією Печурою та Євгенією Саніною.

Розробники гри розповідають: «Наша команда поставила за мету підвищити інтерес молоді до історії України періоду Радянського Союзу, а також покращити рівень знань фактів про нього і можливе їх переосмислення. Ми сподіваємось, що цей час сприйматиметься не тільки, як чорне чи біле, але буде усвідомлюватись в комплексі, з усіма перемогами та втратами».

Презентація гри є частиною програми відкритих заходів програми «Студії живої історії» що відбуватиметься в Тернополі з 10 по 12 листопада. Це неформальна освітня програма, яка створює майданчик для альтернативних форматів роботи з історією. В рамках програми учасники втілюють власну громадську ініціативу на тему історії.

Учасники програми 2016 року розпочали реалізацію 22 ініціатив. Це громадські проекти, що різними методами працюють з темою історії та пам’яті в містах і селищах у різних куточках України. Географія ініціатив учасників та учасниць – від Маріуполя до Ужгорода й від Києва до селища Старий Крим. Формати варіюються від альтернативних освітніх практик і театру до урбаністичних інтервенцій і документального кіно.

У 2015 році в рамках програми «Студій живої історії» було реалізовано проект «Ghost City – зникаюче місто Тернопіль».

Програма «Студії живої історії» реалізується приватною установою «Інша Освіта» у партнерстві зі Спілкою MitOst e.V. та за дружньої фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Фонду Роберта Боша в рамках проекту «Діалог заради змін».

Вхід вільний.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: