Кабмін підвищив мінімальну роздрібну ціну на горілку до 70 гривень

Кабінет міністрів України підвищив мінімальну роздрібну ціну на горілку до 69,78 грн із 55 грн. Відповідну постанову було ухвалено на засіданні уряду в середу.

Кабінет міністрів України підвищив мінімальну роздрібну ціну на горілку до 69,78 грн із 55 грн. Відповідну постанову було ухвалено на засіданні уряду в середу, передає Уніан.

«Мінімальна ціна на 0,5 л горілки 40 градусів становитиме 69,78 грн», - сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, представляючи постанову.
За словами Кубіва, таке рішення базується на експертних розрахунках і пройшло всі необхідні процедури узгодження в стінах уряду.
«Необхідність коригування мінімальних цін обумовлена тим, що діючий рівень, введений у вересні 2015 року, не відповідає витратам суб`єктів господарювання на виробництво і реалізацію алкогольних напоїв», - сказав глава Мінекономрозвитку.

Міністерство фінансів наприкінці серпня запропонувало підвищити мінімальні роздрібні ціни на алкоголь. Мінімальні оптові та роздрібні ціни на алкоголь були встановлені в 2008 році.

Експерти стверджують, що таке цінове регулювання допомагає уникнути поширення неякісної продукції на ринку. В асоціації «Укргорілка» неодноразово наголошували на необхідності підвищити мінімальні роздрібні ціни, оскільки вони не відповідають нинішньому рівню витрат на виробництво якісного алкоголю.
Діюча мінімальна роздрібна ціна на пляшку горілки 0,5 л становить 54,9 грн, вина в скляній тарі об`ємом 0,7 л – 27 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: