Росія захоплює нових заручників для шантажу України, – Геращенко

1426859062_geraschenko2111

ФСБ РФ затримала за надуманими і нікчемними звинуваченнями чергових жертв-українців в Криму для того, щоб продовжувати шантажувати Україну.

 

Про це перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко написала у Facebook.

«В окупованому Криму ідейними послідовниками НКВД з ФСБ затримано за надуманими і нікчемними звинуваченнями чергових жертв-українців. РФ продовжує своє полювання на українців: сафарі на Донбасі, де вбиває і калічить і хапання в пастку на окупованих територіях і в самій РФ», - заявила вона.

«Навіщо Москві нові бранці? Перше і очевидне: продовжувати шантажувати Україну, вимагаючи викуп (у вигляді певних політичних вимог). Друге: спроба дискредитувати Україну, перекласти з хворої голови на здорову. Намагаючись переключити увагу світу з агресивної політики Москви на провокації. Це спроба вбити в голову світу ідеологему, що Крим це не українська територія», - вважає Геращенко.
За її словами, українських бранців стає більше, а норми дипломатії та міжнародного гуманітарного права в РФ не працюють, бо до затриманих навіть не допускають консулів.
«Але Україна буде боротися за кожного свого громадянина. І вимагати від світу солідарності і підтримки в цих питаннях», - запевнила Геращенко.

Як зазначалося раніше, у Севастополі затримано «диверсійну групу Міноборони України», які нібито планували вчинення диверсійних акцій на об’єктах військової інфраструктури.

Натомість в Міноборони України заявили, що інформація про те, що організатори акцій є українцями, неправдива. «ФСБ знову вдалася до брехливої тактики, заявивши про те, що начебто затримані українські диверсанти в Севастополі. Усе це є суцільна брехня, черговий фейк, що підтверджує, що ФСБ вже перетворилася у фабрику суцільної брехні», – сказав Лисенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: