Савченко написала листа Дональду Трампу

1464338784-2759

Нардеп Надія Савченко написала відкритого листа новоспеченому президенту Сполучених Штатів Америки, у якому попросила Дональда Трампа звернути увагу на Україну:посилити міжнародну, технічну та військову підтримку України в боротьбі з російською агресією.

Про це йдеться на офіційній сторінці Надії Савченко у Фейсбук.

Подаємо повну версію документа:

«Шановний містер Дональд Трамп!
Цим листом хочу привернути Вашу увагу до проблеми міжнародної підтримки та захисту територіальної цілісності України, адже завжди Сполучені Штати Америки як країна, яка стоїть в авангарді захисту західно-європейських цінностей у всьому світі, та завжди надавала підтримку українському народу у своєму прагненні у приєднанні до сім’ї країн, що сповідують демократичні цінності, непорушності територіальних кордонів інших держав, верховенество закону.

Мабуть, немає в світі іншої нації, як українська, яка б з такою великою увагою спостерігала б за перебігом виборів Президента США, що відбулися 8 листопада 2016 року. Адже Україна зараз потерпає від агресії Російської Федерації, вже втратила частину своїх територій і десятки тисяч своїх солдат, волонтерів та мирних мешканців на полі бою з агресором. Велика кількість українських заручників зараз знаходяться у полоні в тюрмах Росії, які піддаються тортурам. Рівнь життя українців впав маже у тричі внаслідок завданої шкоди економічним інституціям країни.
Але ми усі послідовні у нашій боротьбі за свободу, демократичні цінності та у боротьбі з тиранією, остататочний та безповоротній вибір щодо яких ми зробили під час Революції Гідності 2014 року.
Хочу привітати увесь американський народ із зробленим вибором та прошу Вас як людину, яку обрали на цей високоповажний пост, зробити все від Вас залежне щодо підтримки України, незалишення її сам на сам з агрессором. Адже подібні історичні факти, коли світ дотримувався політики умиротворення агресора на початку Другої Світової Війни призвели до катастрофи світового масштабу.
Звертаюсь до Вас з проханням щодо збереження та, навіть, посилення санкцій проти країни-агресора - Російської Федерації, тому що ця країна розуміє лише силу та рішучість, яких Вам не займати. Ще прошу про посилення міжнародної, технічної та військової підтримки України. Також прошу більш рішучих дій американських політиків стосовно звільнення український заручників з Росії, адже я у великому боргу перед суспільством всього світу за моє звільнення, тому роблю все для їх повернення додому.
Буду дуже вдячна за Вашу відповідь мені, в якій, можливо, Ви дасте роз'яснення українському народу та всьому світу щодо кроків майбутньої Адміністрації Президента США стосовно питань, які було викладено.
З повагою,
Надія Савченко», – написала Надія Савченко.

14991234_1082182715212361_5257563446413948176_o

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: