У МВС вважають, що затримання «українських диверсантів» в Криму може бути пов’язане з Трампом

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк вважає, що затримання так званих «українських диверсантів» в окупованому Росією Криму може бути напряму пов’язане з обранням Дональда Трампа президентом США

, передає Уніан.

«Ми спростовуємо заяви ФСБ РФ про затримання так званих «українських диверсантів», це звичний фейк ФСБ, і безумовно, це нова інформаційна провокація, яка з огляду на останні події може бути напряму пов’язана з обранням Дональда Трампа президентом США», - сказав Шкіряк.

На його переконання, «ця провокація полягає в намаганні Путіна ввести в оману Трампа на стадії старту приходу до влади, створивши звичний міф про так званий український «терор» в окупованому Криму, про терористичну загрозу з боку України. Зрозуміло, що там не було жодних українських диверсантів».

«Російські спецслужби добре знають, що сьогодні Дональд Трамп як новообраний президент США почав отримувати інформацію від американських спецслужб у тому числі і про події, які відбуваються в Криму. Ця інформація (про затримання українських «диверсантів» у Криму) повинна була лягти на стіл до Трампа з метою дискредитації України, хоча новообраного президента оточують такі представники Республіканської партії, які прекрасно знають ціну російським провокаціям та їхній почерк», - наголосив радник міністра внутрішніх справ України.

Як зазначалося раніше, ФСБ РФ повідомила, що затримала українських «диверсантів» у Севастополі, які нібито планували вчинення диверсійних акцій на об’єктах військової інфраструктури.

Натомість в Міноборони України заявили, що інформація про те, що організатори акцій є українцями, неправдива. «ФСБ знову вдалася до брехливої тактики, заявивши про те, що начебто затримані українські диверсанти в Севастополі. Усе це є суцільна брехня, черговий фейк, що підтверджує, що ФСБ вже перетворилася у фабрику суцільної брехні», – сказав Лисенко.

«Це робиться для того, щоб дискредитувати українських військових та Україну в цілому, показати начебто ефективність російських спецслужб, ввести в оману російську спільноту та світову спільноту і зробити таким чином, щоб знову звернути увагу на начебто агресивні дії України. Насправді Україна є мирною державою, ми будемо обороняти свої території, але наголошую, що жодного українського військового, тим більше, розвідника ніякі російські спецслужби не затримували», – зауважив Лисенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: