Зарплата вчителів у 2017 році у середньому збільшиться на 50%

Зарплата вчителів у 2017 році у середньому збільшиться на 50% замість запланованих раніше 30%, оскільки уряд заклав у проект держбюджету, поданий на друге читання, відповідну субвенцію в розмірі 52 млрд грн, що на 10,2 млрд грн більше від закладеної в бюджеті до першого читання.

Про це заявила міністр освіти Лілія Гриневич під час парламентських слухань «Про стан і проблеми фінансування освіти і науки в Україні», передає Уніан.

«Наше завдання - це справедливе фінансування освіти і науки», - цитує Гриневич прес-служба.
Також повідомляється, що на наступний рік державна субвенція місцевим бюджетам на надання держпідтримки особам з особливими освітніми потребами закладена в суму 209 млн грн.
«Професійно-технічну освіту також підтримають, адже уряд сьогодні визначило 19 професій загальнодержавного значення, навчання на яких буде фінансуватися з державного бюджету. Для цього у проекті бюджету на 2017 рік закладено майже 170 млн грн», - вказується у повідомленні.

Також уряд пропонує збільшити розмір підвищеної стипендії до рівня прожиткового мінімуму (1600 грн з 1 грудня 2016 року). Для залучення молоді до навчання за гостродефіцитними спеціальностями (вчителі, інженери) пропонується суттєво збільшити базовий розмір стипендії для них.
Водночас Гриневич зазначила, що, незважаючи на те, що суму видатків у 2017 році на науку було збільшено у проекті бюджету, поданому до другого читання, вона покриє лише підвищення зарплат педагогічних працівників. При цьому для розвитку науки кошти також потрібно виділяти й на інші напрямки, в першу чергу для оновлення матеріально-технічної бази наукових установ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: