Домашніх кривдників будуть відправляти на спеціальні корекційні програми

unnamed

Парламентарі прийняли три законопроекти, що сприятимуть створенню спеціальних слідчих, прокурорів та суддів, які розглядатимуть випадки сімейного насильства. Вони покликані посилити відповідальність за насильство в родині.

Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info

Законопроекти прийняли у рамках ратифікації Стамбульської конвенції. В кримінальний та кримінально-процесуальний кодекси зміни не вноситимуть та окремих статей в бюджеті не прописуватимуть.

На вимогу фракції Радикальної партії в процесі обговорення депутати вилучили із Закону про запобігання та протидію домашньому насильству поняття гендеру та сексуальної орієнтації. Мосійчук: «Законопроект передбачає норми, які суперечать українській традиції». Ірина Геращенко: «Домашнє насильство теж суперечить українській традиції».

unnamed-1

Опозиційний блок теж вважає норми Стамбульської конвенції дискусійними, адже в них поняття гендеру фігурує як соціальна роль, а не статева приналежність.

unnamed-2

Голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв наголосив: «Україна взяла на себе обов'язки ратифікувати всі конвенції Ради Європи. Тому нам треба бути послідовними».

Депутати пропонують ратифікувати конвенцію із застереженнями. Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству в сім’ї повернули на доопрацювання в профільний комітет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: