Випадок лікаря Данкова мала би розбирати професійна лікарська корпорація, - нардеп

2017-kozepere-szabadon-valaszthatjak-meg-kezeloorvosukat-az-ukranok

Резонансу набирає судова справа, де на лаві підсудних опинився завідувач пологового відділення 3-ої клінічної лікарні Львова Олег Данков. Поки суд зайнятий розглядом, а у мережі набирає оберти флешмоб #дякуюданков, народні депутати наголошують на необхідності реформ медичної галузі, які все розставили би по місцях.

Резонансу набирає судова справа, де на лаві підсудних опинився завідувач пологового відділення 3-ої клінічної лікарні Львова Олег Данков. Поки суд зайнятий розглядом, а  у мережі набирає оберти флешмоб #дякуюданков, народні депутати наголошують на необхідності реформ медичної галузі, які все розставили би по місцях.

Народні депутати України наразі обговорюють перспективи реформування медичної галузі, зокрема, напрацювання механізмів контролю за лікарськими послугами в Україні. Про те, як майбутні реформи допомогли у вирішенні подібних спірних випадків, кореспонденту ІА Дивись.info розповів нардеп Олег Мусій, голова підкомітету з питань забезпечення євроасоціації Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я.

«В плані реформ, який є, цей випадок розбирало би товариство акушерів-гінекологів. Вони би дали свій висновок для професійної лікарської корпорації, яка би зробила звернення до суду, якщо це кримінальний випадок. Або ж страхова компанія виплатила би компенсацію, якщо б це була лікарська помилка, а не лікарська шкода», - пояснив Олег Мусій.

Одночасно, статистика дитячої смертності на Львівщині є середньою для України. Як ми повідомляли раніше, упродовж 2015-2016 років у Львові зареєстрували 155 випадків дитячої смертності. Найбільше дітей помирають у стінах львівських лікарень у віці до одного року. Детальніше про цю проблему ми розповімо незабаром. Варто зазначити, що серед медичних закладів Львова 3 міська клінічна лікарня не є лідером з дитячої смертності за останні два роки.

280516331-1

Нагадаємо, що зараз триває судовий розгляд справи проти завідувача пологового відділення 3-ої клінічної лікарні Львова Олега Данкова. Йдеться про підозру в  неналежному виконанні лікарем професійних обов’язків, у результаті чого загинуло новонароджене немовля. Свою позицію позивач Остап Пудляк раніше озвучував кореспондентам ІА Дивись.info. Детальніше про це читайте тут.

Водночас, у мережі набуває популярності флешмоб, учасниці якого дякують лікарю Олегу Данкову за якісні медичні послуги. Деталі читайте тут.

15129847_1248036868568728_1034174595_n

Щодо наступного судового засідання у справі, то згідно з Кримінально-процесуальним кодексом, у слідчого після оголошення підозри є два місяці для того, щоби передати матеріали до суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: