У Львові пам'ятка архітектури розвалюється на очах (фото)

15027597_1179061662185504_6339434759734802623_n

Сьогодні обвалився карниз будинку № 14 на вулиці Шолом-Алейхема. Уламки будинку впали на пішохідну частину.

 

Про це повідомили у ГО «Варта 1».

У грудні 2015 року Львівською міською радою, Управлінням охорони історичного середовища ЛМР та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH було проведено огляд будинку №12, вул. Шолом-Алейхема та встановлено, що стан даху та відповідно дахових дерев'яних конструкцій є в незадовільному стані, покриття куполу та водовідведення з його покриття є аварійним, наслідком чого є руйнація горищного перекриття з ліпним декором актового залу та замокання межової стіни 3-го та 2-го поверхів будинку №14.


Вище зазначеним товариством GIZ в даному звіті було надано певний перелік рекомендацій для виведення будівлі з аварійного стану, оскільки такий стан є небезпечний для життя людей.

Читайте також: Російські товариства у Львові можуть виселити примусово

Оскільки будинок №12 по вул. Шолом-Алейхема перебуває в аварійному стані, він потребує невідкладного ремонту, реставрації, реконструкції та переобладнання.
В іншому разі будівля може бути втрачена як пам'ятка архутектури й матеріальна цінність, а також зруйнувати будівлю будинку №14, яка має суміжну стіну з будинком №12, та потерпає від руйнації останнього.

Як зазначалося раніше, суд Львова зобов’язав іудейську релігійну громаду «Бейс Аарон Веісраель» провести капітальний ремонт будинку на вул. Шолом-Алейхема, 12.

Відтак львівську іудейську релігійну громаду «Бейс Аарон Веісраель» зобов’язали замінити у будинку дерев’яний дах і провести капітальний ремонт покрівлі та фасаду. Окрім того єврейська громада має відшкодувати ЛКП «Центральне» 1,4 тис. гривень судових витрат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: