«Гуманна» Феміда: хто з львівських чиновників вийшов під заставу

femida

Сьогодні відбулось судове засідання у справі начальника управління житлового господарства Львівської міськради Юрія Гольця, на якому йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці.

Однак Юрій Голець дуже швидко може опинитися на волі, якщо внесе заставу у розмірі двох мільйонів гривень.

Нагадаємо, це вже друге судове засідання щодо Юрія Гольця. Перше відбулося 1 листопада, під час якого було прийняте рішення відпустити чиновника під особисте зобов’язання, а вже через 17 днів його знову затримали.

Це далеко не перший випадок, коли львівські посадовці відбувається хіба невеликим переляком після того, як були затримані. ІА Дивись.info нагадує про гучні справи за останній час.

17 жовтня військова прокуратура та СБУ затримали трьох депутатів Винниківської міськради, які вимагали 10 тисяч доларів хабара у приватного підприємця за продовження договору оренди земельної ділянки.

Під вартою опинилися Богдана Явний, Всеволод Хома і Андрій Чорний.

Андрію Чорному суд першої інстанції визначив розмір застави у понад 4 млн гривень. Іншим двом – 1 млн 378 тисяч гривень та 2 млн 750 тисяч гривень. Однак Апеляційний суд зменшив розмір застави до 116 тисяч гривень кожному. Такі суми у кожного із затриманих знайшли і вони вийшли на волю.

Начальника Франківського відділу поліції Львова полковника Віктора Уланова затримали 2 червня під час отримання хабара  у розмірі 50 тис. грн. і 1000 доларів США. Однак вже наступного дня він вийшов на волю, сплативши встановлену судом заставу у 96,5 тис. грн. А наприкінці жовтня суд постановив поновити Віктора Уланова на посаді начальника Франківського райвідділку поліції Львова і стягнути з Головного управління Національної поліції у Львівській області 40545 грн на користь Уланова в якості компенсації за вимушений прогул.

Ще двом чиновникам свобода обійшлася у 110 тисяч гривень кожному. Йдеться про директора ЛКП «Збиранка» Богдана Горбаля та його заступника Бориса Плошенка, яких підозрюють у причетності до трагедії на грибовицькому сміттєзвалищі, що сталася 30 травня, коли під завалами сміття загинули троє рятувальників, а четверта людина (працівник ЛКП) досі не знайдений. Прокуратура обіцяла оскаржувати рішення суду й вимагати для чиновників утримання під вартою.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: