Активісти пройшли «похоронною процесією» на знак протесту проти рубок лісів (фоторепортаж)

img_3745

Сьогодні активісти, що боряться із незаконними рубками лісів на Львівщині, влаштували вуличну акцію, під час якої вимагали владу звернути увагу на проблему.

Сьогодні у Львові активісти, що боряться із незаконними рубками лісів на Львівщині, влаштували вуличну акцію, під час якої вимагали владу звернути увагу на проблему.

Активісти провели «похоронну процесію» із символічною труною, наповненою гілками, фото-плакатами лісоциду та обличчями головних лісорубів. Паралельно відбувалась акція працівників лісгоспів, які намагались завадити проведенню мітингу. Після ходи центром міста активісти руху «Стоп лісоцид!» спалили під Львівською облрадою, де триває сесія, плакат із зображенням обласних лісників, які виступають проти встановлення мораторію на вирубку лісів. Обласні депутати вийшли до мітингувальників, аби забрати на розгляд їхні вимоги.

Як ми повідомляли раніше, на Львівщині діє рух «Стоп лісоцид!». Активісти викривають місця незаконних рубок лісу, а також проводять моніторинг законності експорту деревини з України.  «Ми, прості українці, кожен має свою професію й хобі, а почасти й протилежні політичні та культурні смаки. Ми різні, але нас об‘єднує дещо спільне: бажання захистити ліси Галичини й цілої держави від тотального знищення. Не на словах, а на ділі, - говорять активісти у своїй заяві. - Раніше нам доводилось зупиняти для перевірки вантажівки та ешелони з деревиною, які прямували закордон. Але невдовзі вони знову продовжували свій шлях. Ми сотні разів виїздили на місця вирубок, знимкували усі беззаконня на камеру. Але після затишшя – ліс знову вирізали. За нашими поданнями правоохоронці відкривали купи кримінальних проваджень. Але більшість із них не доходили навіть до суду, а якщо й доходили, то закінчувались смішними вироками».

Водночас, сьогодні на сесію обласної ради винесене питання щодо звернення облради до Кабінету міністрів щодо планів кабміну по централізації галузі.

Водночас, як ми повідомляли раніше, з січня по серпень цього року в області відкрито 326 кримінальних проваджень з приводу незаконних рубок лісу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: