У Львові готові перекривати дороги, аби не допустити сміттєвої діяльності на території заводу «Львівсільмаш»

15107401_1262761757117970_5915727408978830246_n

Мешканці львівських районів Рясне-1, Рясне-2 та Левандівки, а також приміського села Білогорща готові перекривати дороги та зупиняти сміттєвози, аби не допустити жодної сміттєвої діяльності на території колишнього заводу «Львівсільмаш».

Мешканці львівських районів Рясне-1, Рясне-2 та Левандівки, а також  приміського села Білогорща готові перекривати дороги та зупиняти сміттєвози, аби не допустити жодної сміттєвої діяльності на території колишнього заводу «Львівсільмаш», передає Укрінформ.

Про це вони заявили напередодні, увірвавшись на засідання комісії з архітектури, містобудування та охорони історичного середовища міськради.

«На громадських слуханнях ми  вже сказали своє категоричне «ні» цьому авантюрному проекту. Адже не в інтересах комерційної структури утилізувати сміття. Вона прагне відсортувати для себе скло, папір, пластик та інші потрібні матеріали, а непотріб закопати чи й так залишити на території заводу «Львівсільмаш», де їм збираються виділити 10 гектарів. Для нас це означає рої мух, нашестя щурів та інші «переваги» такого сусідства. Найближчі ж житлові будинки знаходяться на відставні 700 метрів від майбутнього сміттєвого епіцентру»,- зазначив житель Білогорщі Василь.

Натомість, як зазначила керівник міського юридичного управління Гелена Пайонкевич, тут є 3 різні земельні ділянки, і сміттєперевантажувальна станція, проти якої виступили мешканці, знаходиться на приватній території, а не на території комунального підприємства. Водночас, відповідну ділянку виконавчі органи пропонували затвердити не для розміщення тут полігону ТПВ чи сміттєпереробного заводу, а для обслуговування об’єкта, який знаходиться у власності «Спецкомунтрансу».

Нагадаємо, що в Рясне відбулися громадські слухання щодо виділення ділянки на побудову сміттєсортувальної лінії на території мікрорайону. В обговоренні взяли участь мешканці Рясного, Білогорщі, Рясне-Руської та Левандівки. На зборах зібралося близько 400 мешканців. Громада висловила своє обурення діями міськради, яка хотіла виділити ділянку не почувши їхньої думки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: