Під час Голокосту були українці, які рятували євреїв, – спікер Кнесету Держави Ізраїль

Під час Голокосту були українці, які рятували євреїв, і були українці, які співпрацювали з фашистами й брали участь у знищенні євреїв.

 

Про це сказав спікер Кнесету Держави Ізраїль Юлій Едельштейн, передає Уніан.

Про це він заявив на форумі «Україна-Ізраїль-2016. 25 років дипломатичних відносин: від загальної спадщини до спільного бачення» сьогодні в Києві.

«У різні періоди історії різні були відносини (між українським та ізраїльським народами -, і я не думаю, що спроба переписати історію в ту або іншу сторону або її ідеалізувати, або замазати чорною фарбою це правильна спроба», - сказав Едельштейн.
Він зазначив, що «в історії були часи, коли якісь історичні особистості, які сприймалися в Україні як борці за свободу і незалежність, зовсім інакше сприймалися євреями, асоціація з цими іменами зовсім інша у євреїв».

Читайте також: Не можна вимагати від світу визнання української трагедії, а самим її замовчувати, – Наталя Дзюбенко-Мейс

Як повідомлялося раніше, шведська газета «Dagens Nyheter» написала, що Український інститут національної пам’яті створює нову національну ідентичність, а Володимир В’ятрович займається вибірковою історією, намагаючись приховати «незручні факти».

На це голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович сказав, що у Європі вважають, що краще за українців розбираються у її історії.

На думку історика, у більшості європейців немає уявлення про українську історію:

«Більшість людей не знають, що робиться в Україні, тому це полегшує роботу російської пропаганди. Але я кажу про недостатній рівень знань лише аудиторії, а не авторів цих матеріалів», – сказав В’ятрович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: