Хто з народних депутатів найбільше любить офшори

Майже половина закордонних компаній у власності українських держслужбовців і депутатів розташована у офшорах. Такий висновок можна зробити аналізуючи електронні декларації.

Пише bihus.info.

115 декларантів вказали, що мають у власності компанії за кордоном. Загальна кількість таких компаній – 375 і розташовані вони у 41 країні світу. З них 237 компаній 58 декларантів - в офшорних зонах.

Відкриває п’ятірку лідерів за кількістю офшорів голова депутатської групи «Партія Відродження» Хомутиннік Віталій Юрійович. Він має у власності 9 компаній, що зареєстровані за кордоном.

Із результатом у 13 компаній його випереджає заступник голови депутатської групи «Воля народу» Івахів Степан Петрович.

Третє місце розділили троє: член депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка» Єфімов Максим Вікторович, а також  члени депутатської групи «Воля народу» Фурсін Іван Геннадійович та Фельдман Олександр Борисович. У кожного з них по 22 компанії в офшорах.

Депутат від «Опозиційного блоку» Новинський Вадим Владиславович дійшов до кругленької цифри - в нього задекларовано 30 компаній за кордоном.

Лідером у рейтингу стала член партії «Опозиційний блок» та сестра екс-голови Адміністрації Президента України - Льовочкіна Юлія Володимирівна. На її рахунку 45 офшорних компаній.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: