Львів'ян запрошують на відкриття фотовиставки «Між війною і миром. Україна - Ізраїль»

У Львові відбудеться відкриття фотовиставки «Між війною і миром. Україна - Ізраїль», яка відбудеться в середу 30 листопада 2016 в 16.00 у Львівській національній картинній галереї ім. Б.Г Возницького за адресою вул. Стефаника,3, повідомляють організатори.

Виставка присвячена тій крихкій межі, яка відділяє мирне життя від війни і смерті. Два народи, які живуть мирним життям, але звикли до червоних написів «укриття» на будинках рідних міст і щохвилини готові до сирени та до звичного для ізраїльтян «впасти на землю і закрити голову руками». Саме так робили ізраїльські діти на канікулах за кордоном: почувши в небі салют, вони лягали на землю і закривали голову руками. Саме так робили під час феєрверків діти переселенці із зони АТО. Це наш світ, наша реальність – ізраїльтян та українців.

Є дуже багато подібного і близького між сьогоднішнім Ізраїлем і Україною: боротьба за свою землю, відстоювання незалежності, мужній опір ворогу, прагнення миру. Все частіше ми чуємо в Україні порівняння з Ізраїлем, бачимо, як історія нашої країни надихає українців. Ми спостерігаємо потужний волонтерський рух серед ізраїльтян, які допомагають пораненим українцям, сиротам, що опинились на лінії зіткнення на Донбасі. А це – народна дипломатія, порозуміння між людьми, яке працює набагато ефективніше і швидше від політики. Саме тому нам, організаторам, важливо познайомити українську громаду з роботами українських та ізраїльських фотографів, в яких переплітається життя двох наших народів.

На виставці «Між війною і миром. Україна – Ізраїль» будуть представлені роботи, зняті під час Революції Гідності, в зоні військового конфлікту на сході України, а також під час арабо-ізраїльськ их війн. Ці образи поєднуються з картинками мирного життя: обличчями людей, природою, архітектурою.

Гості виставки зможуть познайомитися з роботами відомих фотографів: Олександра Ґлядєлова, (Україна), чиї роботи представлені на виставках у Франції та Сполучених Штатах, Олександра Козаченка (Україна),провідного фотографа журналу Forbes Ukraine, автора сотень відомих фотографій революційного Майдану, Марго Ормоцадзе (Україна), фотографа, журналістки і письменниці, Паши Паштєтова, який знімає свої роботи на фотоплівку. Серію робіт про Ізраїль на виставці представлять Едді Ґеральд (Ізраїль), який висвітлює військову тематику в гарячих точках, Павєл Вальберґ (Ізраїль) відомий ізраїльський фотограф, лауреат міжнародного фотоконкурсу Sony WPA 2011, Дана Фрідландер-Орен (Ізраїль), документальний фотограф і фахівець з панорамних фотографій, авторка книги «Тель Авів 360» та Віктор Ольховський, уродженець Донецька, учасник багатьох фотовиставок в Ізраїлі та Україні.

Організаторами виставки виступають ГО Israeli Friends of Ukraine (Ізраїль) та Львівська національна галерея мистецтв ім. Б.Г. Возницького за підтримки Благодійного фонду Ukrainian Jewish Encounter (Канада), Міжнародних Авіаліній України, Посольства України в Ізраїлі, ВЄБФ «Хесед Ар’є», Львівського товариства єврейської культури ім. Шолом Алейхема, Львівського волонтерського центру та АртСемітГруп.

Адреса: вул. Стефаника, 3 (Львівська національна картинна галерея ім. Б.Г Возницького)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: