Днями учні львівської гімназії побували у ролі пасажирів маршрутки

unnamed-3

Днями учні львівської гімназії «Євшан» побували у ролі пасажирів маршрутки в межах кампанії безпеки руху на дорозі. Практичне заняття, як безпечно користуватися громадським транспортом та проїжджою частиною, провела компанія-перевізник «Фіакр-Львів».

 

«Ми ознайомили дітей з правилами поведінки в громадському транспорті, як правильно здійснити посадку, висадку, як переходити дорогу та інші загальні правила. Зокрема показали, де найбезпечніші місця в салоні автобуса, як правильно триматися за поручні, – розповів  Ігор Болібрух, відповідальний за безпеку руху компанії «Фіакр-Львів». – Приємно, що теоретично діти дуже добре підготовлені, а ми додатково їм нагадали правила, провели такий практичний урок».

Заняття відвідали учні 2-го гімназійного класу. Вчителі зізнаються – практика завжди спрацьовує набагато краще, ніж суха інформація.

«Діти не завжди перебувають у супроводі батьків, тому правила руху, які школярі вивчають на уроках, добре підкріплювати практичними заняттями. Це матиме ще кращий результат», – каже Марія Півхлопок, вчитель з основ безпеки життєдіяльності гімназії «Євшан».

«Крім уроків з безпеки на дорозі у нас діє гурток «Юні інспектори руху», й учні, які там займаються, ведуть роз’яснювальні бесіди з молодшими школярами. Окремо ми складали дорожню карту, як безпечно дістатися до гімназії, з відмітками, де учні бачать проблеми, наприклад, де не вистачає пішохідного переходу. Правила дорожнього руху в ранньому віці запам’ятовуються краще, бо потім діти братимуть приклад з дорослих і казатимуть: «А мій тато теж на червоний іде», – зазначив Василь Фігун, керівник гуртка «Юні інспектори руху».

Щороку під час тижнів безпеки дорожнього руху у гімназії поводять моніторинг знань дітьми правил поведінки на дорозі. А змодельована перевізником «Фіакр-Львів» ситуація – це хороше закріплення вивченого, кажуть педагоги.

«Взагалі, якщо говорити про правила, то в нас у школі є свої правила руху: діти піднімаються однією стороною східців, а іншою – спускаються. Тому іноді зранку можна спостерігати картину, коли хтось із батьків приходить у школу і мимоволі  це правило порушує. Тоді учні роблять їм зауваження, і навіть вчителям, коли ті поспішають на урок. Тобто те, чому дітей навчаєш, – запам’ятовується», – додає Мирослава Козак, заступник директора з навчально-виховної роботи гімназії «Євшан».

Окремо школярі отримали спеціальні закладки-пам’ятки з правилами дорожнього руху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: