В ЛОДА розповідають про створення 12 тисяч робочих місць

На Львівщині в цьому році реалізується 1167 проектів в межах реалізації операційного плану стратегії розвитку області на 2016-2018 роки.

Про це розповіла заступник директора департаменту економічної політики Валентина Москаленко, передає ІА Дивись.info.

«Операційний план це по суті каталог готових проектних пропозицій, які ми плануємо реалізовувати, частина вже реалізована. Загалом план передбачає понад 200 проектних пропозицій на кілька мільярдів гривень, які будуть фінансуватися за кошти обласного  бюджету, Державного фонду регіонального розвитку, міжнародної технічної допомоги і приватних інвестицій. Більшість проектів стосуються якості життя – це соціальна інфраструктура. Ми об’єднали пропозиції всіх територій по капітальному будівництву шкіл, садочків, об’єктів охорони здоров’я, культури. В 2016 році реалізується 1167 проектів - від маленьких по 200-300 тисяч мікропроектів, до великих, на кілька мільйонів по капітальному будівництву  шкіл, народних домів», - розповіла Валентина Москаленко.

За її словами, в цьому році буде освоєно майже 700 мільйонів гривень.

«Наприклад вчора було відкрито школу в Дрогобичі, в Мостиському районі -в Бортятині, побудована перша черга школи, зараз будують другу чергу, в Городоцькому районі - в Мшані, народний дім великий будуть здавати в експлуатацію найближчим часом, буде великий шкільний басейн в Дрогобичі, 20 років стояв, ніхто нічого не робив. Це великі проекти по 10 мільйонів гривень. Щодо коштів приватних інвестицій, то крім проектів великих підприємств, які були відкриті «Фуджікура», «Елктроконтакт», «Бадер», ми порахували що це понад 50 маленьких підприємств. Кожного тижня в області щось відкривалося – десь лінія, десь цех, а це майже 12 тисяч робочих місць», - розповіла Валентина Москаленко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: