До Львова прийшло «Гуцульське Різдво» (фото)

img_6108

Сьогодні, 13 грудня, у Львові відкрилась виставка «Гуцульське Різдво». Виставка має на меті донести до глядача розповідь про традиції святкування Різдва та Йордану на Гуцульщині.

Сьогодні, 13 грудня, у Львові відкрилась виставка «Гуцульське Різдво». Виставка має на меті донести до глядача розповідь про традиції святкування Різдва та Йордану на Гуцульщині.

Гуцульске Різдво завжди вражало своїм колоритом. Об`єднавши у цьому виставковому проекті найпоказовіші твори гуцульського народного мистецтва XIX - першої третини XX ст., організатори передають багату обрядовість та особливу атмосферу цього найбільшого зимового свята.

Експозиційний простір виставки організовано у тематичні розділи, які умовно назвали «Різдво», «Ґазда», «Коляда», «Ґаздиня», «Йордан». У них представлено твори гуцульського народного мистецтва: гончарства, декоративного різьблення, мосяжництва, а також вибрані зразки гуцульскої вишивки, ткацтва, одягу й прикрас, що відображають побут та звичаєву культуру цього єтносу.

Виставковий проект «Гуцульське Різдво» триватиме з 13 грудня 2016 року до 29 січня 2017 року в Національному музеї ім. Андрея Шептицького.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: