У східній частині Алеппо через інтенсивні обстріли неможливо забрати з вулиць тіла десятків загиблих, – ООН

Верховний комісар Організації Об`єднаних Націй з прав людини Зейд Раад Хусейн заявляє, що вулиці східних районів Алеппо усіяні десятками трупів, жителі не можуть їх забрати через інтенсивні обстріли.

Про це інформує Уніан.

«Управління верховного комісара ООН з прав людини одержало достовірні повідомлення про загибель десятків цивільних осіб - або в результаті інтенсивних бомбардувань, або в результаті позасудових страт, здійснених проурядовими силами. За повідомленнями, вулиці східних районів Алеппо усіяні десятками трупів. Жителі не можуть їх забрати через інтенсивні обстріли», - йдеться в заяві комісара.
За словами головного правозахисника ООН, надходять відомості, що урядові війська та їхні союзники вбивають людей без суду і слідства, зокрема в їхніх власних будинках.
«З численних джерел стало відомо про вчорашнє вбивство, щонайменше, 82 цивільних осіб, зокрема 11 жінок і 13 дітей. Тисячам людей, які залишилися в районах, підконтрольних збройним групам, загрожує насильство, затримання, тортури і вбивства», - наголошується в повідомленні.

Верховний комісар ООН заявив, що «розгром Алеппо обернувся жахливими стражданнями його жителів: кровопролиттям, безглуздим знищенням чоловіків, жінок і дітей й руйнуваннями».
«І кінця цьому жорстокому конфлікту не видно. Ситуація може стати ще більш небезпечною, якщо міжнародне співтовариство буде продовжувати стояти осторонь. Те, що зараз відбувається в Алеппо, може повторитися у Думі, в Раці, в Ідлібі. Ми не повинні допустити, щоб подібне тривало», - попередив головний правозахисник ООН.
Зейд Раад Хусейн відзначив, що уряд Сирії має поважати і захищати право на життя всіх цивільних осіб, а також бійців, які здалися або склали зброю, хворі або поранені й перестали брати участь в бойових діях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: