Генасамблея ООН розгляне резолюцію України щодо Криму 19 грудня

Генеральна асамблея Організації Об`єднаних Націй розгляне резолюцію України щодо Криму 19 грудня.

Про це інформує Уніан.

«Терміново: голосування щодо українського проекту резолюції стосовно Криму в Генеральній асамблеї ООН заплановане на 19 грудня», - йдеться у повідомленні.

15 листопада на засіданні Третього комітету Генеральної асамблеї ООН, який фокусується на тематиці прав людини, була підтримана ініційована Україною резолюція про порушення прав людини в Криму російською окупаційною владою. На підтримку резолюції виступили 73 держави, проти голосували 23, 76 утримались.
Раніше очікувалося, що ця резолюція буде розглянута Генасамблеєю 15 грудня.
Ця резолюція стала першим міжнародним документом, де було вказано, що РФ є державою, яка окупувала українські території. Генасамблея закликала Російську Федерацію, як державу-окупанта, виконати всі зобов`язання відповідно до норм міжнародного права.

Згідно з текстом документа, Росія має вжити всіх необхідних заходів для того, щоб негайно покласти край усім утискам прав людини стосовно жителів Криму, припинити дискримінаційні заходи і практики, необґрунтовані затримання, катування та інші жорстокі, нелюдські або такі, що принижують гідність, види поводження, і скасувати все дискримінаційне законодавство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: